A friendly reminder

DSC_0010Last weekend some of my friends came to visit in Stockholm, amazeballs! It was a good 30 hours with walks, coffee, crazy partying and so on. It’s so nice to see them, but also frustrating, ’cause I want to know so much about what’s going on with their lives, and it’s so much better to hear someone speak, and to be able to talk about little things and enjoy the atmosphere of a place with people, than just through digital communication. It’s still distant.
DSC_0125

Meeting my friends in a place like this does bring up those home-sick feelings with it. It also immediately reminds me of why I’m here. To enjoy life, to start a career, to enjoy this city and to right some wrongs. It has been the toughest time not having everything handed to me on a golden platter and not having a thick support system there. Of course I have a support system, a very very good one, but more in the sense of not having your close ones physicallyclose by. There’s also tons of reflection on things from the past. We all have turbulent times in life, but I tend to close off a lot of it and focus on practical things in front of me instead of going through the thick of it and face the demons.

DSC_0228

DSC_0086

At the same time, it makes me realize how lucky and privileged I am to be in this position and I’m willing to work extremely hard to make it happen. And then once in a blue moon, due to the slow Dutch government I’m going to be home for a couple of days, in December to arrange my passport, which gives me the chance to see my family! People are what matters.  love sign

11 Comments

 1. Lovely post about your friends & loved ones. And great respect for following your dreams!

 2. Mooi gesproken Ellen! Wij vonden echt helemaal geweldig in Stockholm, dus ook fijn om te lezen dat t je goed gedaan heeft en natuurlijk dat je volgende week alweer hier bent!!! wohoeww! Misschien was dit wel een soort Moreton island bezoek maar dan ietsjes kouder van klimaat;)

 3. Wat fijn dat ze bij op bezoek zijn gekomen! Logisch dat je dan even heimwee krijgt, maar wel heel mooi dat je je tegelijkertijd beseft waarom je daar bent en wat je doel is. Het ziet er uit als een gezellige tijd met elkaar, de foto’s staan vast voor mooie herinneringen.

 4. Ah mooi. Snap die dubbele gevoelens; wel heel fijn je loved ones op bezoek.

 5. Zo fijn om te lezen dit – hoewel het natuurlijk niet alleen maar fijn ís. Maar wel fijn toch, beseffen hoe fijn mensen zijn, dat je toch iedereen om wie je geeft kunt blijven zien ook al woon je niet bij ze om de hoek? Ik vind het inspirerend in elk geval en hoopvol 🙂 Over een paar maanden zit ik (weer) in hetzelfde schuitje – al ken ik in Oslo altijd meer mensen dan nu in Haarlem, dus daar hou ik me maar aan vast.

  • Ja, je gaat weer terug? na de feestdagen? of eerst nog op reis?
   Dat vind ik ook wel het fijne van in Europa wonen, je bent binnen ongeveer 4 uur deur tot deur weer thuis, dus het is toch een soort safetynet 🙂

   • (Oh, ik zie dit nu pas :))

    Maar nee, ik blijf waarschijnlijk eerst nog 3 maanden in Nederland/België, dan een maand Zuid-Korea en dan zo snel mogelijk naar Oslo. Ik wil daar gewoon graag wonen, dus waarom niet direct gaan als ik niet per se nog ergens móet zijn? 🙂

Leave a Reply